Njoftim ne lidhje me Studentet e Nderuar me Burse, te cilet do te studiojne ne Turqi, ne kuader te Bursave Turke

Tiran Büyükelçiliği 06.08.2014

Ka perfunduar procedura e percaktimit te kandidateve per Bursat Turke ne nivel universitar, pasuniveristar dhe doktoraturave per vitin akademik 2014-2015 dhe studenteve kandidate qe do te studiojne ne Turqi ne kuader te Bursave Turke, u eshte dhene (derguar) njoftimi i nevojshem ne adresat e tyre te e-mailit.

Ne kete kuader, kandidatet duhet te paraqiten prane Zyres Konsullore te Ambasades se Republikes se Turqise ne Tirane nga datat 4-22 gusht 2014, (nga dita e hene - deri te premten), nga ora 09:30-15:30, dhe te nenshkruajne marreveshjet e bursave te perpiluara per keta kandidate.

Qe te jete e mundur nenshkrimi i marreveshjes ne Zyren Konsullore, pritet qe keta studente te marrin me vete keto dokumenta origjinale; letren e pranimit nga universiteti, diplomen, listen e notave, raportin mjeksor, pasaporten, dhe nese ka kushte te veçanta, specifike te kerkuara nga universiteti dhe dega ku keta studente jane pranuar, te sjellin me vete dokumentat qe i vertetojne keto kerkesa qe kerkon universiteti, mqns do te kontrollohen, si dhe te gjitha keto dokumenta te jene te perkthyera ne gjuhen turke.

Raporti mjeksor duhet te jete marre keto 3 muaj te fundit, duhet te vertetoje qe studenti/studentja nuk vuan nga ndonje semundje ngjitese ose nga ndonje semundje qe kerkon trajtim te vazhdueshem.

Me respekt

Atatürk

Tayyar Kağan Atay Ambassador
Monday - Friday

09:00 - 12:30 / 14:00 - 18:00

1/1/2023 1/3/2023 New Year Holiday
3/14/2023 3/14/2023 Newrouz Day
4/9/2023 4/10/2023 Catholic Easter
4/21/2023 4/21/2023 Eid-al-Fitr
5/1/2023 5/1/2023 Labor Day
5/2/2023 5/2/2023 Orthodox Easter
6/28/2023 6/28/2023 Eid-al-Adha
9/5/2023 9/5/2023 Mother Tereza Beatification Day
11/28/2023 11/28/2023 Independence Day
11/29/2023 11/29/2023 Albanian Liberation Day
12/8/2023 12/8/2023 National Youth Day
12/25/2023 12/25/2023 Christmas Day