Universiteti i Stambollit do te organizoje “Provimin Nderkombetar te Studenteve” (İÜYÖS)

Tiran Büyükelçiliği 24.12.2014

Te Nderuar anetare te shoqerise,

Universiteti i Stambollit do te organizoje “Provimin Nderkombetar te Studenteve” (İÜYÖS) ne qendrat e provimit qe do te hapen brenda Turqise dhe jashte saj. Ne kete provim do te mund te marrin pjesestudentet e huaj, si dhe studentet me shtetesi turke te cilet e kane mbaruar shkollen e mesme jashte Republikes se Turqise. Ky provim organizohet qe keta studente te sitemohen ne nivel parauniversitar dhe universitar.

Kontingjenti i studenteve nderkombetare, eshte i limituar dhe percaktohet nga YÖK (Keshilli i Arsimit te Larte Turk). Studentet bejne zgjedhjet e tyre, per deget dhe universitetet turke qe preferojne te studiojne, duke bere renditjen ne baze te rendesise se preferencave te tyre. Ne baze te pikeve qe do te marrin mbasi te kene kryer kete provim, keta studente fitojne te drejten e regjistrimit ose ne Universitetin e Stambollit ose ne universitetet e tjera turke. Ne kete kuader, “Provimi Nderkombetar te Studenteve” (İÜYÖS) vleresohet si provim per t’u sistemuar ne nje universitet. Ne provimin İÜYÖS te zhvilluar ne vitin 2014, moren pjese mbi 6 000 studente.

Provimi İÜYÖS/2015 do te zhvillohet ne date 16 Maj 2015, ne Gjuhen Turke dhe Angleze, ne qytetet Stamboll, Erzurum, Van, Gaziantep, Almati, Aman, Ashkabat, Athine, Komotini, Baku, Berlin, Keln, Bern, Bejrut, Bishkek, Cape Town, Dubai, Erbil, İslamabad, Kabul, Kairo, Kuala Lumpur, Hartum, Paris, Prishtine, Rijad, Xhide, Sana, Sarajeve, Teheran, Tbilis, Shkup dhe Washington.

Rezultatet e ketij provimi do te jene te vlefshme si per Universitetin e Stambollit, ashtu edhe per 93 universitetet shteterore dhe private ne Turqi. Studentet e huaj me rezultatet e ketij provimi do te mund te aplikojne ne keto universitete te siper permendura.

Ne adresen e meposhtme te internetit, qe i perket Universitetit te Stambollit, do te publikohen data e aplikimit, kushtet e aplikimit, ku dhe si duhet bere aplikimi per kete provim.

http://yos.istanbul.edu.tr/

Per dijenine tuaj.

Me respektRelated Documents

IU-YOS Sınavı.png

Atatürk

Monday - Friday

09:00 - 12:30 / 14:00 - 18:00

1/1/2023 1/3/2023 New Year Holiday
3/14/2023 3/14/2023 Newrouz Day
4/9/2023 4/10/2023 Catholic Easter
4/21/2023 4/21/2023 Eid-al-Fitr
5/1/2023 5/1/2023 Labor Day
5/2/2023 5/2/2023 Orthodox Easter
6/28/2023 6/28/2023 Eid-al-Adha
9/5/2023 9/5/2023 Mother Tereza Beatification Day
11/28/2023 11/28/2023 Independence Day
11/29/2023 11/29/2023 Albanian Liberation Day
12/8/2023 12/8/2023 National Youth Day
12/25/2023 12/25/2023 Christmas Day